https://www.ignifugari-stingatoare.ro/wp-content/uploads/2020/09/timbers-wood-beams.jpg

Ignifugare interioare

O mare parte din lemnul tratat  ignifug  este utilizat în aplicații interioare. În aceste utilizări, lemnul este protejat de vreme și de umiditate. Acesta poate fi găsit în încadrarea de perete, grinzi de tavan, grinzi de acoperiș și alte elemente structurale ale unei clădiri.

Principalul motiv pentru a utiliza lemn ignifug în interioare este de a crește siguranța reducerea sau încetinirea răspândirii flăcărilor și fum pentru a da oamenilor timp pentru a ieși în condiții de siguranță structura în timpul unui incendiu. Lemnul ignifugat la interior, de asemenea, poate reduce distrugerea și deteriorarea unei structuri, oferind serviciilor de pompieri mai mult timp pentru a stinge incendiul.

Ignifugare exterioara

Cheresteaua și placajul tratate cu ignifug exterior trebuie să reziste nu numai la pericolele de incendiu, dar si  la expunerea la vreme, apă și alte condiții solicitante. Ignifugele exterioare disponibile astăzi au un record de neegalat de durabilitate și protecție împotriva incendiilor.

Produsele ignifuge de exterior  trebuie să treacă de o testare riguroasă pentru a se asigura ca protecția împotriva incendiilor este durabila. Testele de intemperii accelerate au supus probele la echivalentul a 800 de centimetri de ploaie pe o perioadă de 12 săptămâni. Substanțele ignifuge exterioare trebuie să treacă, de asemenea, aceleași teste de incendiu ca cele necesare pentru aplicațiile interioare.

Lemnul tratat cu ignifug de exterioar este adesea utilizat în proiecte commericale, pentru aplicații cum ar fi: copertine, fronturi magazin, fațade și sisteme de acoperiș în aer liber.

Limita de rezistenta la foc

durata de timp pana la care elementul de constructie isi pierde capacitatea de rezistenta la foc intr-un incendiu standard.

Clasa de combustibilitate

– o caracteristica a elementului de constructie privind comportarea la foc a acestuia.

Materiale incombustibile – nu ard, nu se aprind si nu se termodegradeaza la temperaturi inalte.

Materiale combustibile – ard, se aprind, se degradeaza sub influenta temperaturilor inalte.

Pot fi: C1- practic neinflamabile
C2 – dificil inflamabile
C3 – mediu inflamabile
C4 – usor inflamabile.

LUCRARI DE IGNIFUGARE PE LEMN

Lemnul ignifug, pentru a fi eficient și conform clasificării dorite pentru foc, nu poate fi realizat cu o simplă pulverizare.

Câteva caracteristici de care trebuie ținută seama la operașiunile de ignifugare:

-Esența lemnului (brad, fag, stejar etc.)
-Grosimea sa (foarte importantă: într-o anumită măsură, grosimea participă la reacția la foc. De la 18 mm, lemnul masiv este clasificat M3. Sub această grosime, M4. Impregnarea trebuie făcută în principal prin înmuiere sau în vid și autoclavă sub presiune , când formatul permite.
-Lemnul trebuie să fie crud, fără lac, pete sau vopsea. Dacă nu este cazul, este necesară o șlefuire.

Solicita o oferta de pret